2 bin 200 eser harmanlanarak dijitalleştirildi: ”Van Gogh: Işığın İzinde” sergisi, ziyaretçilerle buluşacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ’nin üçüncü sergisi “Van Gogh: Işığın İzinde”, 23 Ağustos’ta kapılarını açacak.

İBB bağlı Kültür AŞ’nin yönetimindeki Dijital Deneyim Merkezi (DDM), sanatseverleri Hollandalı ressam Vincent Van Gogh’un dünyasına davet ediyor. “Van Gogh: Işığın İzinde” başlıklı sergi, sanatçının yaşam öyküsü, ruh hali ve eserlerini dijital sanat akımlarıyla harmanlayarak interaktif bir deneyim sunuyor. Altı sanatçının on üç eserinden oluşan kolektif sergi, ziyaretçileri Van Gogh’un eserlerinin içine taşıyor.

“Çok çarpıcı işler var”

İBB Kültür AŞ Müzeler Müdürü Reha Öztunalı, serginin Van Gogh’un yaşamı ve eserlerine yeni bir bakış açısı getirdiğini belirterek şunları söyledi:

Bu sergimizin teması Hollandalı efsane ressam Van Gogh. Serginin ismi Van Gogh Işığın İzinde. Sergimizin konsepti Van Gogh’un hayatı ve eserleri üstünden dijital sanat akımlarının ve teknolojilerinin günümüz imkanlarıyla, desteğiyle yeni bir anlatı oluşturmak. Van Gogh’un hem ruh durumu hem sanatsal katkıları hem eserleri üstünde yeni bir bakış açısıyla bir anlatı var burada. Çok çarpıcı işler var.

“Van Gogh’un 2 bin 200 tane eserini de harmanlayarak bir dijital deneyim gerçekleştirdik”

İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Osman Cenk Akın, serginin farklılığını şu sözlerle anlattı:

Çok büyük bir sergi bence. Çünkü dijital bir platformda Van Gogh’un sadece eserlerini görmüyorsunuz, onun hisleriyle, duygularıyla, hayatıyla bir bütün oluyorsunuz. Ve interaktif bir sergiyi deneyebiliyorsunuz. Bence en önemli noktası ve en önemli farkı bu serginin diğer sergilerden bu.

Van Gogh kendi başına zaten çok özel biri. Biraz acılarla dolu, biraz umutlarla dolu bir hayatı var. Kısa bir hayatı var. 37 yaşında vefat etmiş Hollandalı bir sanatçı. Ancak tabii şu anda dünya çapında yaklaşık 2 bin 200 tane eseri var. Bilinen o da ve biz bu 2 bin 200 tane eseri de aslında harmanlayarak bir dijital deneyim gerçekleştirdik. Umarım beğeneceksiniz. Kaçırılmaması gereken bir sergi bekliyoruz.” (ANKA)

 

 

 

 

 

Related Posts

Türk pop müziğinin önde gelen isimlerinden Ayla Dikmen, 35. vefat yıldönümünde anılıyor

Türk pop müziğinin önde gelen isimlerinden Ayla Dikmen, 35. vefat yıldönümünde anılıyor

Dünyaca ünlü Bolşoy tiyatrosu İstanbul’a geliyor

Rusya’nın dünyaca ünlü Bolşoy Tiyatrosu, tarihinde ilk kez İstanbul’da sahne alacak. 26–30 Eylül 2025 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek turne kapsamında, Romeo ve Juliet ile Kuğu Gölü baleleri, Bolşoy Tiyatrosu Orkestrası eşliğinde sanatseverlerle buluşacak.

Harbiye’de Wardruna gecesi: Yeni albümle ilk kez

Nordik folk müziği grubu Wardruna, 9 Ağustos’ta Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne aldı. Grup, yeni albümleri “Birna”dan parçaları Türkiye’de ilk kez seslendirdi.

Bodrum’daki özel okullara sert tepki: ‘Kapatılsınlar’

Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, özel okulların LGS ve YKS başarısızlığına dikkat çekerek, “Bodrum’da özel okullar kapatılsın!” çıkışı yaptı.

En çok ataması olan bölümler açıklandı: Okul biter bitmez hemen iş başı yapıyorlar

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite tercih maratonu resmen başladı. Binlerce üniversite adayı, kariyer hedefleri doğrultusunda kendilerine en uygun bölümü seçmeye çalışırken, özellikle 2 yıllık ön lisans programları yoğun ilgi görüyor. Hem kısa sürede mezun olma avantajı hem de iş bulma imkânlarının fazla olması nedeniyle 2 yıllık bölümler, öğrenciler tarafından dikkatle araştırılıyor. İşte ataması en yüksek olan bölümler…

Van’da Kültür Yolu Festivali; esnaf hareketlilikten memnun

Van’da Kültür Yolu Festivali; esnaf hareketlilikten memnun