2025 Bahar Festivali’nde Gişe Rekoru Kırıldı

ÇİN Film İdaresi’nin açıkladığı verilere göre, 3 Şubat 2025 itibarıyla Bahar Festivali gişesi 80,20 milyar yuanı aşarak yeni bir rekor kırdı.

Çin’in 2025 Bahar Festivali dönemi, Çin sineması için tarihi bir dönüm noktası oldu. Çin Film İdaresi’nin açıkladığı verilere göre, 3 Şubat 2025 itibarıyla Bahar Festivali gişesi 80,20 milyar yuanı aşarak yeni bir rekor kırdı. 2025 Bahar Festivali’nde vizyona giren 6 yeni film ve gişe başarıları şu şekilde sıralandı;

‘Ne Zha: Efsanevi Çocuk’

2025 Bahar Festivali’nde gösterime giren ve en büyük başarıyı yakalayan film, Ne Zha: Efsanevi Çocuk oldu. Film, 2019 yılında büyük bir başarı elde eden animasyon filmi Ne Zha’nın devamı niteliğinde. Hikaye, Ne Zha’nın büyüme sürecini ve ona karşı savaşan güçlerle mücadelesini anlatırken, animasyon teknolojisinin geldiği noktayı da gözler önüne seriyor. Bu film, geçen yılın Bahar Festivali lideri ‘Hot and Spicy’yi geride bırakmayı başardı. Filmin gişe hasılatı 38,5 milyar yuan.

‘Tang Dedektifi 1900’

‘Tang Dedektifi 1900’, ‘Tang Dedektifi’ serisinin bir parçası. Film, komedi, suç ve gizem unsurlarını bir araya getiriyor. Başroldeki dedektiflerin serüvenleri, izleyiciyi sürükleyici bir hikayeye davet ederken, özellikle Çin’in modern şehirleriyle tarihi geçmişi arasında kurduğu bağlantılarla dikkat çekiyor. Bu film, Çin’in en çok beklenen yapımlarından biriydi. Filmin gişe hasılatı 19,88 milyar yuan.

‘Fengshen 2: Savaşın Kızıl Ateşi’

‘Fengshen 2’, Çin’in en eski mitolojilerinden biri olan ‘Fengshen Bang’a dayanan epik bir aksiyon filmidir. İkinci bölümde, kahramanlar arasındaki çatışmalar derinleşiyor. Bu film, görsel efektleri ve dövüş sahneleriyle izleyicinin odağında. Filmin gişe hasılatı: 9,33 milyar yuan.

‘Efsanevi Okçular: Kahramanlar’

‘Efsanevi Okçular: Kahramanlar’, ünlü yazar Jin Yong’un eserlerinden uyarlanmış bir dövüş sanatları filmidir. Bu yapım, kahramanlık ve intikam temalarını işlerken, dövüş sahneleri ve derin karakter analizleriyle büyük beğeni topladı. Filmin gişe hasılatı 5,69 milyar yuan.

‘Ayı Kardeşler: Geleceği Yeniden Başlat’

‘Ayı Kardeşler’, özellikle çocuklar için tasarlanmış bir animasyon filmidir. Serinin yeni filmi, iki ayının geleceği kurtarma çabalarını anlatıyor. Aile dostu bir yapım olarak, çocukların ilgisini çekerken aynı zamanda aileler için eğlenceli bir seyir deneyimi sunuyor. Filmin gişe hasılatı 4,60 milyar yuan.

‘Ejderha Operasyonu’

‘Ejderha Operasyonu’, aksiyon ve gerilim unsurlarını birleştiren bir suç filmi. Film, denizaltı kurtarma operasyonları ve uluslararası suç örgütlerine karşı verilen mücadeleyi konu alıyor. Yüksek tempolu aksiyon sahneleriyle izleyiciyi ekran başına kilitliyor. Filmin gişe hasılatı 2,43 milyar yuan.

Related Posts

CHP Bulut’tan Timur Soyakn’ın gözaltına alınmasına tepki: Muhalif hiçbir sese, gerçeklere tahammülleri kalmadı

CHP Bulut’tan Timur Soyakn’ın gözaltına alınmasına tepki: Muhalif hiçbir sese, gerçeklere tahammülleri kalmadı

TIR’da cesedi bulunmuştu: Kafasının kesildiği ortaya çıktı

Konya’nın Karapınar ilçesinde yanan TIR’da cesedi bulunan şoför Özcan Karakaya’nın, meslektaşı tarafından başından vurularak öldürüldüğü ve olayın kaza süsü verilerek gizlenmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

İmamoğlu’nda yangınlarla ilgili dikkat çeken paylaşım

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıkan orman yangınları ile mücadele eden İtfaiye ekiplerine dikkat çektiği bir paylaşım yaptı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’tan orman yangılarına ilişkin araştırma önergesi: ‘İktidarın özelleştirme hırsı İzmir’i cehenneme çevirdi’

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, son bir haftadır İzmir’i kasıp kavuran orman yangınlarıyla ilgili araştırma önergesi verdi. “Bu afet değil; iktidarın özelleştirme hırsı İzmir’i cehenneme çevirdi” diyen CHP’li vekil, Meclis’in olağanüstü bir şekilde toplanıp gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

İmamoğlu’ndan ‘enflasyon’ tepkisi

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından hükümete ekonomi üzerinden yüklendi.

Putin: Rusya’nın yeni markaları yüksek teknoloji sektöründe de faaliyet gösteriyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da şu anda aktif olarak ortaya çıkan yeni yerli markaların yüksek teknoloji sektörü de dahil olmak üzere çok çeşitli sektörlerde faaliyet gösterdiğini belirtti.