‘6 yaşındaki çocuk evlendirilebilir’ diyen Nurettin Yıldız kaybetti

Nurettin Yıldız’ın Açıklamaları Gündemi Salladı

2018 yılının en tartışmalı isimlerinden biri olan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, “6 yaşındaki çocuk evlendirilebilir” açıklamalarıyla gündeme oturmuştu. Bu sözler nedeniyle büyük tepkiler alan Yıldız, internet üzerinde yayınladığı videoların kaldırılmasıyla karşılaşmıştı. Suçlamalara karşı savunmasında ise “medeni kanuna uygun olmadığı değil, özgür düşünce sınırları içinde değerlendirilmesi gerektiği” görüşündeydi.

soL Haber’in o dönemki Genel Yayın Yönetmeni Ali Ufuk Arikan’a yapılan hakaret ve iftira suçlamalarıyla açılan dava sonucunda ise 2019 yılında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nden Arikan’a para cezası verildi.

Ancak Yargıtay tarafından yapılan inceleme sonucunda bu karar bozuldu. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Arikan hakkındaki mahkumiyet kararını kaldırdı. Kararda, haberin toplumsal ilgi ve kamu yararı içerdiği vurgulandı ve ifade özgürlüğüne vurgu yapıldı.

Arikan, Yargıtay’ın kararını değerlendirirken, “Bu davanın uzun sürmesi ve absürtlüğü, gericiliğe karşı verdiğimiz mücadeleyi daha da anlamlı hale getirdi. soL’un tavizsiz yayın politikası, bu tür saldırılara karşı duruşunu ortaya koydu” dedi. Türkiye’de artan gericilik karşısında mücadelenin önemine vurgu yaparak, her alanda direnişin önemine dikkat çekti.

Related Posts

TBMM’de Komisyon Başkanı açıkladı: 2025 yılında Avrupa’da 850’den fazla nefret suçu işlendi

TBMM Dışişleri Komisyonu’na bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu, yurt dışında yaşayan Türklerin durumlarını ve sorunlarını konuşmak için bir araya geldi. Alt komisyon başkanı Seda Gören Bölük Avrupa’da yaşan nefret suçları hakkında bilgi verdi.

X hesabı kapatılan İmamoğlu TikTok’tan seslendi

23 Mart’tan beri Silivri’de tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun x hesabına erişim engeli getirildi. İmamoğlu erişim engelinin ardından halka TikTok’tan seslendi.

Bu kadarı pes dedirtti: Ehliyet sınavı için kulağına düzenek taktırmış

Kırklareli’de ehliyet sınavına giren M.Y. kopya düzeneğiyle yakalandı. M.Y.’nin kulağına taktığı kulaklık ise hastanede tıbbi müdahaleyle çıkarıldı.

Drift yapan sürücünün otomobiline tabure fırlattı

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bir esnaf, cadde üzerinde drift atan sürücünün otomobiline tabure fırlattı. O anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.

Son dakika… Pakistan ve Hindistan arasında gerilim tırmanıyor: Karşılıklı misilleme tehditleri geldi! Pakistan ordusunun sınırı geçtiği iddia edildi

Hindistan’ın 7 Mayıs gecesi Pakistan’a düzenlediği hava saldırısının ardından iki ülke arasındaki gerilim devam ediyor. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, geçtiğimiz gün ulusa seslenerek Hindistan’ın ‘saldırısının bedelini ödeyeceğini’ duyurdu. Yeni Delhi yönetimi ise Pakistan’ın saldırması durumunda bir kez daha komşu ülkenin topraklarını hedef alacaklarını kaydetti. Keşmir bölgesinde topçu ateşi başlatan Pakistan ordusu, sınırın bazı bölgelerinde Hindistan topraklarına girerek Hintli askerlerle çatışmaya girdi.

Merkel’in, “Göç politikası“ resmen bitti

Almanya’da “kaçak göçü” tamamen yasakladı. Kara sınırları kapatıldı. Artık kimse alınmayacak. Ülkeye alınmayanlar, sınırdaş ülkeler tarafından da geri itilecek. Türk kaçakların yüzde 90’ı ve Türkiye üzerinden gidenler zorla ya da kendi istekleri ile dönecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir