Ortak Açıklama: 8 Ülke Hamas’ın Önerisini Memnuniyetle Karşıladı
Türkiye, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Pakistan, Suudi Arabistan, Katar ve Mısır Dışişleri Bakanları, Hamas’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi önerisini memnuniyetle karşıladı.
8 ülkenin dışişleri bakanları ortak açıklamalarında, ABD Başkanı Trump’ın İsrail’e yönelik bombardımanları durdurma çağrısını olumlu karşıladıklarını belirtti. Bakanlar, bölge barışını tesis etme kararlılığını takdirle karşıladıklarını dile getirdi.
Ayrıca, Hamas’ın Gazze’nin idaresini bağımsız teknokratlardan oluşan bir geçici Filistin İdari Komitesi’ne devretmeye hazır olduğunu açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ettiler. Önerinin uygulanması için mutabakata varmak ve müzakerelerin derhal başlatılmasının önemine vurgu yaptılar.
Dışişleri Bakanları, Gazze’deki savaşın derhal sona erdirilmesini, insani yardımların kesintisiz ulaştırılmasını, sivillerin güvenliğinin sağlanmasını ve adil bir barış yolunun oluşturulmasını desteklediklerini belirtti. Tüm tarafların güvenliğini garanti altına alacak bir güvenlik mekanizmasının tesis edilmesine yönelik ortak kararlılıklarını yinelediler.