Venezuela’da muhalif lider Machado, seçim sonuçlarına karşı çıkılan protestoda gözaltına alındı

Venezuela’da Muhalefet Lideri Maria Corina Machado Gözaltına Alındı

Venezuela’da muhalif lider Maria Corina Machado, devlet başkanı seçimi sonuçlarına karşı düzenlenen protestodan ayrılırken güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez’i destekleyen Machado, aylar sonra ilk kez kamuoyu karşısına çıkarak Caracas’taki protestolara katıldı ve bir konuşma yaptı.

Machado’nun Basın Ofisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, konuşmasının ardından gösteri alanından ayrılan Machado’nun konvoyuna güvenlik güçleri tarafından ateş açıldığı belirtildi ve daha sonra gözaltına alındığı ifade edildi.

Maduro üçüncü kez seçildi

Venezuela’da Ulusal Seçim Konseyi’nin 29 Temmuz 2024’te açıkladığı sonuçlara göre, Nicolas Maduro üçüncü kez devlet başkanı seçildi ve %51,20 oy oranıyla kazandı.

Muhalif lider Maria Corina Machado ve muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez, seçim sonuçlarını kabul etmeyerek reddettiler.

Gonzalez, hakkında tutuklama kararı çıkarılmasının ardından eşiyle birlikte 8 Eylül’de İspanya’ya gitti ve İspanya hükümetinden siyasi sığınma hakkı aldı.

Gonzalez şu anda Panama’da ziyarette bulunmaktadır. (AA)


Günün Öne Çıkan Haberleri:

Related Posts

Kılıçdaroğlu’na ofis operasyonu: Mal sahibi ‘ihtiyaçtan’ satışa çıkardı

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi görüşmelerini yürüttüğü ofis satışa çıkarıldı. Mülk sahibi tarafından ilana konulan villa, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıktan ayrılmasının ardından hem parti kurmayları hem de kamuoyunun dikkatini çeken bir adresti. Şaibeli kurultay davası ve etkileri sürerken yaşananlar Kılıçdaroğlu’nu ‘bezdirme’ çabaları olarak nitelendiriliyor.

Bakan Tunç’tan LeMan dergisi soruşturmasına ilişkin açıklama: 4 kişi tutuklandı, 2 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı

Bakan Tunç’tan LeMan dergisi soruşturmasına ilişkin açıklama: 4 kişi tutuklandı, 2 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı

Kuzey Kore’de plaj sezonu açıldı: Ülkenin lideri kaydıraktan kayanları izledi

Kuzey Kore, Kim Jong Un’un liderliğinde dev bir sahil tesisini halkın kullanımına açtı. Yabancı turist yasağı sürerken açılışı yapılan Wonsan-Kalma bölgesi, hem iç turizmi canlandırmayı hem de Rus ve Çinli turistleri çekmeyi hedefliyor. Ancak uluslararası ilgiyi toplamak için henüz erken görünüyor.

‘Hayalet çocuklar’ polisleri hayrete düşürdü: Hayatları boyunca okula gitmediler… Konuşmayı bile bilmiyorlar

İtalya’nın Turin kenti yakınlarındaki Lauriano’da, sel tehdidi nedeniyle boşaltılan harabe bir çiftlikte, 9 ve 7 yaşlarında iki kardeş bulundu. Ancak kurtarma ekiplerinin gördükleri, deneyimli görevlileri bile şoke etti.

74 gündür tutuklu olan tekstil işçisine ‘Cumhurbaşkanına fiili saldırı’ suçundan iddianame!

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken “AK Parti sebep enflasyon sonuçtur”, “Allah’ın dinini kullanma Reis” şeklinde pankart açtığı ve elindeki telefonu platforma doğru attığı için tutuklanan 3 çocuk babası tekstil işçisi N.K. (44) hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Cumhurbaşkanına fiili saldırı” suçlarından ayrı ayrı iddianame düzenlendi.

PKK Saldırısı

PKK Saldırısı… Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, konu hakkında, “PKK 10 askerimizi İHA saldırısı ile yaraladı” dedi.