Palandöken: Çocuk işçiliği ile mücadeleye hız kesmiyoruz

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu, Çocuk İşçiliği ile Mücadeleye Devam Ediyor

İSTANBUL (İGFA) – Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çocuk işçiliği ile mücadele konusunda TESK olarak uzun süreli programları ve projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve TESK ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı İMEP hakkında konuşan Palandöken, “İMEP, gençlerimizin ve yetişkinlerimizin eğitim ve istihdam yolculuklarına rehberlik ederek onlara yeni fırsatlar sunmayı amaçlayan bir programdır. Programımızın başlangıcından bu yana 135 binden fazla genç, çıraklık eğitimine katıldı. Bu gençlerin yaklaşık 14 bin 500’ü Suriyeli olup, programımızın kapsayıcılığını ve çeşitliliğini yansıtmaktadır” şeklinde konuştu.

4 BİNİN ÜZERİNDE ÇALIŞAN ÇOCUK ÇIRAKLIK EĞİTİMİNE YÖNLENDİRİLDİ”

4 binin üzerinde çalışan çocuğun tespit edilerek örgün eğitime veya çıraklık eğitimine yönlendirildiğini belirten Palandöken, “Bu çocuklarımıza eğitimde ikinci bir şans vererek, onların gelecekte daha iyi fırsatlar elde etmelerini sağladık. Ayrıca, İMEP programı çerçevesinde yaklaşık 800 işyerinde çırak öğrencilerin uygulamalı eğitimlerinin iyileştirilmesine destek sağladık. Bu şekilde daha iyi ve güvenli eğitim alan çıraklarımız, mesleki becerilerini daha etkili bir şekilde geliştirdiler. TESK olarak, 12 Birliğimizle ve 100’ün üzerinde mesleki odamızla birlikte sahada bulunduk ve çalışmaları birlikte yürüttük. 2025 yılının başında İMEP 2’nin imzalarını atarak başarılarımızı artırmayı hedefledik” dedi.

“DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLARIMIZI ASLA UNUTMADIK”

UNICEF ile birlikte yürütülen Çocuk Hakları ve İş İlkeleri Programı’nın dördüncü fazını başarıyla devam ettirdiklerini belirten Palandöken, “Teşkilatımızla birlikte çocuklarımız, gençlerimiz, aileler, usta öğreticilerimiz, mesleki eğitim merkezi öğretmenleri ve yöneticilerinin yanı sıra iş yerleriyle de görüşmeler gerçekleştirerek sahada etkili bir rol oynadık. 6 binden fazla işyerini ziyaret ederek bilgilendirme toplantıları düzenleyerek çıraklarımızı mesleki eğitime yönlendirdik. Esnaf ve Sanatkârlara verilen eğitimlerle iş sağlığı ve güvenliği konusunda 665 işletmeye ulaşarak çalışma ortamlarında güvenli ve sağlıklı koşulların sağlanmasını hedefledik. Deprem bölgesindeki çocuklara da destek olmaktan gurur duyduk. 550 öğrenciye nakdi eğitim teşviki yardımı yaparak hem psiko-sosyal destek sağladık hem de gençlere dijital beceri eğitimleri ve iş temelli eğitim programları sunarak geleceğin mesleklerini tanıttık ve dijital dönüşüme dikkatlerini çektik” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir