Raporun sonuçları vahim: 296 milyon kişi madde bağımlısı!

Bağımlılık ve İyileşme Sempozyumu İstanbul’da Gerçekleşti

Uluslararası alanda önemli bir konuya dikkat çekmek amacıyla Bağımlılık ve İyileşme Sempozyumu, İstanbul’da düzenlendi. Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) tarafından yapılan 2023 raporuna göre dünya genelinde yaklaşık 296 milyon kişi madde bağımlısı konumunda. Ayrıca, kumar, teknoloji ve alkol bağımlılığı da hızla yayılmakta.

Prof. Dr. Kültegin Ögel’den Çarpıcı İfade

Bağımlılık konusunda önemli bir yere sahip olan Prof. Dr. Kültegin Ögel, “Bağımlılığın ülkemizde yaygınlaşarak ciddi sonuçlar doğurduğunu üzülerek gözlemliyoruz. Bu sorunun çözümünde etkili ve doğru metodların kullanılması gerekmektedir. Bağımlılık, tedavi edilebilir bir hastalıktır ancak doğru yaklaşımların benimsenmesi gerekmektedir.” şeklinde ifadeler kullandı.

Prof. Dr. Ögel, bağımlılığın yalnızca bireyi değil, toplumu da olumsuz etkilediğinin altını çizdi. Bu sebeple, tedavi sürecinin bireysel ve toplumsal düzeyde ele alınması gerektiğini vurguladı.

İyileşme Danışmanı Mert Kamçı’dan Duygusal İtiraf

Etkinlikte duygusal bir konuşma yapan İyileşme Danışmanı Mert Kamçı, bağımlılıkla mücadelesini anlattı. Kamçı, tiner ve uçucu maddelerle başlayan bağımlılığının eroin ve metamfetaminle devam ettiğini belirtti. Ancak, tedavi sürecini başarıyla tamamlayarak şu an hastanede iyileşme danışmanı olarak görev yapmaktadır. Kamçı, “Bağımlılık hayatımdan 25 yılı götürdü. Önemli olan, yardım almak isteyen kişilere doğru yönlendirmeler yapabilmektir.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Memorial Sağlık Grubu’nun 12. Hastanesi Bodrum’da Açılıyor

Memorial Sağlık Grubu, 25 yıllık tecrübesini Bodrum’a taşıyarak bölgenin sağlık altyapısına stratejik bir yatırım yaptı.

Küresel ısınma kadınlarda kanser riskini artırıyor

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yapılan araştırma, küresel ısınmanın meme, yumurtalık, rahim ve rahim ağzı kanseri vakalarını ve kanser kaynaklı ölümleri artırdığını ortaya koydu. Uzmanlar, sıcaklık artışının özellikle kadınları daha savunmasız hale getirdiğine dikkat çekiyor.

Mısır’da bir ilk: Yaşam Boyu Başarı Ödülü Haberal’a verildi

Prof. Dr. Mehmet Haberal Mısır’da ilk kez bir bilim insanına verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Her yaşın hastalığı! Kabızlığa karşı en etkili silah: Su, lif ve hareket

Zor ve sert dışkılama, tam boşaltım sağlanamaması gibi durumların da kabızlık olarak tanımlanabileceğini ifade eden Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, kabızlığın nedenlerini ve risk faktörlerini açıklayarak, beslenme ve günlük rutin değişiklikleriyle nasıl önlenebileceği hakkında bilgi verdi.

Uzmanı uyardı: Glütensiz ürünleri yerken bir kez daha düşünün!

Uzman Diyetisyen Sedef Aksu, glütensiz besinlerin bilinçsizce tüketilmesinin kilo alımına yol açabileceğini belirtti. Özellikle işlenmiş glütensiz ürünler konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlıyor

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında çalışmalar yürüten Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.