Raporun sonuçları vahim: 296 milyon kişi madde bağımlısı!

Bağımlılık ve İyileşme Sempozyumu İstanbul’da Gerçekleşti

Uluslararası alanda önemli bir konuya dikkat çekmek amacıyla Bağımlılık ve İyileşme Sempozyumu, İstanbul’da düzenlendi. Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) tarafından yapılan 2023 raporuna göre dünya genelinde yaklaşık 296 milyon kişi madde bağımlısı konumunda. Ayrıca, kumar, teknoloji ve alkol bağımlılığı da hızla yayılmakta.

Prof. Dr. Kültegin Ögel’den Çarpıcı İfade

Bağımlılık konusunda önemli bir yere sahip olan Prof. Dr. Kültegin Ögel, “Bağımlılığın ülkemizde yaygınlaşarak ciddi sonuçlar doğurduğunu üzülerek gözlemliyoruz. Bu sorunun çözümünde etkili ve doğru metodların kullanılması gerekmektedir. Bağımlılık, tedavi edilebilir bir hastalıktır ancak doğru yaklaşımların benimsenmesi gerekmektedir.” şeklinde ifadeler kullandı.

Prof. Dr. Ögel, bağımlılığın yalnızca bireyi değil, toplumu da olumsuz etkilediğinin altını çizdi. Bu sebeple, tedavi sürecinin bireysel ve toplumsal düzeyde ele alınması gerektiğini vurguladı.

İyileşme Danışmanı Mert Kamçı’dan Duygusal İtiraf

Etkinlikte duygusal bir konuşma yapan İyileşme Danışmanı Mert Kamçı, bağımlılıkla mücadelesini anlattı. Kamçı, tiner ve uçucu maddelerle başlayan bağımlılığının eroin ve metamfetaminle devam ettiğini belirtti. Ancak, tedavi sürecini başarıyla tamamlayarak şu an hastanede iyileşme danışmanı olarak görev yapmaktadır. Kamçı, “Bağımlılık hayatımdan 25 yılı götürdü. Önemli olan, yardım almak isteyen kişilere doğru yönlendirmeler yapabilmektir.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Türkiye’de Her 1000 Ölümden 3’ü Astım Kaynaklı!

Astım kronik bir akciğer hastalığı. Dünya Astım Günü nedeniyle Türk TORAKS Derneği önemli bir açıklama yaptı. 

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Halsizlik, unutkanlık, yorgunluk… Sebebi sandığınızdan farklı olabilir!

Sürekli yorgun, dalgın ve unutkan mı hissediyorsunuz? Nedeni düşündüğünüzden daha basit olabilir! Uzmanlar demir eksikliğinin sadece kansızlık değil, birçok başka rahatsızlığı da tetiklediğini söylüyor. Peki doğal yolla nasıl önlenir?

Aort yırtılmasında erken tanı hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsnü Sezer, aort yırtılmasında erken tanı ve hızlı müdahalenin hayat kurtardığını belirterek, “Aort yırtılmasında ilk 48 saatte saat başı ölüm riski yüzde 1 ile 3’tür” ifadelerini kullandı.

Kars’ta ‘güzelavrat’ otu tüketen 8 çocuk zehirlendi

Kars’ta halk arasında, ‘güzelavrat’ olarak bilinen yabani otu yiyen 8 çocuk zehirlendi. Uzman Dr. Aslı Sezal Çubukçu, ailelerin bu bitkilerin etkilerine karşı çocuklarını uyarması gerektiğini söyledi.