Grönland Başbakanı Nielsen’den Trump’a net mesaj: Biz birine ait değiliz

Grönland Başbakanı Jens-Frederik Nielsen, ABD Başkanı Donald Trump’ın Grönland’ı ülkesinin kontrolüne almak istediği açıklamalarına ilişkin, sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu. Nielsen, “Başkan Trump, ABD’nin Grönland’ı alacağını söylüyor. Açık konuşayım, ABD Grönland’ı alamayacak. Biz birine ait değiliz. Kendi geleceğimizi kendimiz belirliyoruz” ifadelerini kullandı.

Trump’ın Grönland hayali

Trump, 13 Mart’ta NATO Genel Sekreteri Mark Rutte’yi ağırladığı Oval Ofis’te de benzer açıklamalarda bulunarak, “(Grönland’ın ABD tarafından ilhakı) Bence bu gerçekleşecek. Bu konuda bir anlaşma yapmak zorundayız ve Danimarka bunu yapamıyor. Danimarka ile görüşüyoruz. Ulusal güvenliğimiz için buna gerçekten ihtiyacımız var.” ifadesini kullanmıştı.

Grönland yönetimi bu söylemlere karşı Ada’nın “satılık olmadığı ve olmayacağı” yönünde açıklamalar yaparken, Danimarka da Grönland’ın yanında durduğunu vurgulamaya devam ediyor.

Related Posts

ABD bu skandalı konuşuyor! Dışişleri Bakanı Rubio’nun sesini kopyaladılar: Bakanları ve siyasetçileri kandırdılar

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun sesini yapay zeka yardımıyla kopyalayan üç kişi; biri eyalet valisi biri Kongre üyesi olmak üzere en az beş hükümet yetkilisini kandırdı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan’la tarihi anlaşmayı duyurdu: Bir ilk olacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, Pakistan ile yapılan anlaşmayla Türk şirketlerinin Pakistan sularında petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri yürüteceğini bildirdi.

Özgür Özel’den 13. kez Silivri ziyareti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ediyor.

‘Yolsuzluk’ göndermesi yaptı! Ali Babacan’dan Erdoğan’a ‘CHP operasyonları’ tepkisi: ‘Külahımıza anlatın…’

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen DEVA Partisi lideri Ali Babacan, “Sadece muhalefet belediyelerinin üzerine giderek sözüm ona yolsuzlukla mücadele ediyorsunuz. Külahımıza anlatın, külahımıza. Başkaları yutsa da biz yutmayız” dedi.

Adalet Bakanı Tunç ‘Videolu mesaj mevzuata uygun değil’ demişti: Teröristbaşı Öcalan’ın videosunu AA ve TRT servis etmedi

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan, örgüte bağlı grupların silah bırakmaya başlamasından bir gün önce görüntülü bir mesaj yayımladı. Gelinen noktanın ‘tarihi’ olduğunu ifade eden Öcalan’ın “videolu” mesajı, iktidara yakın AA ve TRT tarafından servis edilmedi.

TBMM’de ilginç anlar: Kürsüye gelin ve damat mankenleriyle çıktı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, TBMM Grup Toplantısı’nda gençlerin ekonomik sıkıntılar nedeniyle evlenemediklerini belirterek gelin ve damat cansız mankenleriyle kürsüye çıktı.