Aort yırtılmasında erken tanı hayat kurtarıyor

Aort Yırtılması Riski ve Sağlık Hayati Önem Taşıyor

Hastaneden yapılan açıklamada, Op. Dr. Sezer’in görüşlerine yer verilerek aort yırtılması riskine dair önemli bilgiler paylaşıldı. Op. Dr. Sezer, aort yırtılmasının önlenmesinde erken tanı ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının hayati önemde olduğunu vurguladı.

Ölümcül Bir Durum: Aort Yırtılması

Aort yırtılmasının, kalpten çıkan ana damarın iç ve orta katmanlarının ayrılmasıyla oluştuğunu belirten Sezer, durumun ölüm riski açısından son derece ciddi olduğunu ifade etti. Hastaların yüzde 90’ından fazlasının hayatını kaybettiğine dikkat çeken Sezer, müdahalenin önemini vurguladı.

Yüksek Tansiyon ve Risk Faktörleri

Sezer, aort yırtılmasının en önemli belirtisinin ani ve çok şiddetli göğüs ağrısı olduğunu belirtti. Risk faktörleri arasında 40-50 yaş aralığı, erkek cinsiyet, genetik bağ dokusu hastalıkları ve yüksek tansiyonun önemli rol oynadığını kaydetti.

Sağlıklı Yaşam Alışkanlıkları Önemli

Sezer, aort yırtılmasının tedavisinde cerrahinin önemine değindi. Ayrıca, kalp krizi ve kalp-damar hastalıklarından korunmada sağlıklı yaşam alışkanlıklarının önemini vurgulayarak, günlük tempolu yürüyüşlerin kalp sağlığına katkı sağladığını belirtti.

Aile öyküsünde genç yaşta kalp damar hastalığı bulunan bireylerin düzenli taramalardan geçmesi gerektiğini dile getiren Sezer, genetik yatkınlığın hastalık riskini artırdığını vurguladı.

Related Posts

Memorial Sağlık Grubu’nun 12. Hastanesi Bodrum’da Açılıyor

Memorial Sağlık Grubu, 25 yıllık tecrübesini Bodrum’a taşıyarak bölgenin sağlık altyapısına stratejik bir yatırım yaptı.

Küresel ısınma kadınlarda kanser riskini artırıyor

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yapılan araştırma, küresel ısınmanın meme, yumurtalık, rahim ve rahim ağzı kanseri vakalarını ve kanser kaynaklı ölümleri artırdığını ortaya koydu. Uzmanlar, sıcaklık artışının özellikle kadınları daha savunmasız hale getirdiğine dikkat çekiyor.

Mısır’da bir ilk: Yaşam Boyu Başarı Ödülü Haberal’a verildi

Prof. Dr. Mehmet Haberal Mısır’da ilk kez bir bilim insanına verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Her yaşın hastalığı! Kabızlığa karşı en etkili silah: Su, lif ve hareket

Zor ve sert dışkılama, tam boşaltım sağlanamaması gibi durumların da kabızlık olarak tanımlanabileceğini ifade eden Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, kabızlığın nedenlerini ve risk faktörlerini açıklayarak, beslenme ve günlük rutin değişiklikleriyle nasıl önlenebileceği hakkında bilgi verdi.

Uzmanı uyardı: Glütensiz ürünleri yerken bir kez daha düşünün!

Uzman Diyetisyen Sedef Aksu, glütensiz besinlerin bilinçsizce tüketilmesinin kilo alımına yol açabileceğini belirtti. Özellikle işlenmiş glütensiz ürünler konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlıyor

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında çalışmalar yürüten Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.