Çelebi Havayolları Servisi, Hindistan hükümetine dava açtı: ‘Bu karar hukuken geçerli değil’

Çelebi, Güvenlik İzninin İptali İçin Delhi Yüksek Mahkemesi’ne Başvurdu

Hindistan’da yer hizmetleri sağlayan Türkiye merkezli Çelebi, güvenlik izninin iptal edilmesine karşı Delhi Yüksek Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Şirket, ulusal güvenlik gerekçesinin belirsiz olduğunu ve somut bir açıklama sunulmadığını dile getirdi.

Çelebi, 3 bin 791 çalışanın işini ve ülkeye yönelik yatırım güvenini tehdit ettiğini savunarak mahkemeye başvurdu. Şirket, kararın önceden herhangi bir uyarı yapılmadan alındığını ve yasal dayanağının olmadığını belirtti.

16 Mayıs tarihli başvurusunda, ulusal güvenliğe nasıl bir tehdit oluşturduklarına dair herhangi bir açıklama yapılmadığını vurgulayan Çelebi, ulusal güvenlik söyleminin hukuken geçerli olmadığını ifade etti.

Çelebi, Hindistan’daki iştiraki aracılığıyla faaliyet gösterdiğini ve ortaklarının Türkiye’de kayıtlı olmasına rağmen, şirketin kontrolünün küresel itibara sahip ve Türkiye menşeli olmayan yapılar tarafından sağlandığını belirtti.

Hindistan hükümeti, Türkiye’nin Pakistan’a yönelik yaklaşımına yönelik tepkiler üzerine, Çelebi’nin güvenlik iznini ulusal güvenlik çıkarları gerekçesiyle geçtiğimiz perşembe günü iptal etmişti. Konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, davanın pazartesi günü görülmesi bekleniyor.

Related Posts

PKK Saldırısı

PKK Saldırısı… Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, konu hakkında, “PKK 10 askerimizi İHA saldırısı ile yaraladı” dedi. 

İmamoğlu: Değişimin zamanı geldi

CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, “Türkiyemizin değişim vakti gelmiştir” dedi.

Ucuz et sözü reklamda kaldı… AKP’li belediyenin ‘Et Satış Noktası’ 20 gündür kapalı

Yoksulluğun pençesindeki vatandaşlara “ucuz et” vaadiyle açılan Şahinbey Belediyesi Et Satış Noktası, yalnızca birkaç hafta açık kaldı. Büyük reklamlarla tanıtılan hizmet noktası, 20 gündür kapalı.

Müzik festivalinde ‘Özgür Filistin’ diyen Bob Vylan İsrail lobisinin hedefinde: ABD’ye girişi engellenebilir

İngiltere’de düzenlenen “Glastonbury Festivali”nde sahne alan İngiliz punk rap grubu Bob Vylan’ın, performansı sırasında “Özgür Filistin” ve “İsrail ordusuna ölüm” sloganları atması nedeniyle ABD’ye girişinin engellenebileceği ileri sürüldü.

Bodrum’da yüzlerce zeytin ağacı kül oldu, büyük korku yaşandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan yangında yüzlerce zeytin ağacı kül oldu, alevler Mumcular Cezaevi ve sanayi sitesine yönelince büyük korku yaşandı. Vatandaş ve ekipler yangını önlemek için yoğun mücadele verdi.

Kütahya’da otel yangını: 10 kişi etkilendi

Kütahya’da emlak ofisinin yer aldığı otelin zemin katındaki yangında dumandan etkilenen 10 kişiye müdahale edildi.