Gerilimi artıracak gelişme: Savaşta ABD vatandaşı öldürüldü

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Rusya’nın Kiev’e Yönelik Hava Saldırılarını Açıkladı

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Rusya’nın kente yönelik hava saldırılarında bugün 1 kişinin öldüğünü, 16 kişinin yaralandığını açıkladı. Ölen kişinin 62 yaşındaki bir ABD vatandaşı olduğu belirtildi.

Başkan Klitschko, “Kiev’de saldırı sırasında 62 yaşındaki bir ABD vatandaşı, sıhhiye ekiplerinin yaralıları tedavi ettiği bölgenin karşısındaki bir evde hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Düşman İHA’ları hala üç yönden şehre (Kiev) doğru hareket ediyor. Aynı zamanda füze tehdidi de bulunmakta! Sığınaklardan çıkmayın!” uyarısında bulundu.

‘Moskova Sivillere Karşı Savaşıyor’

Zelenski hükümetinin Genelkurmay Başkanı Andriy Yermak, saldırıları sert bir dille kınadı. Yermak, Moskova’nın yaşam alanlarını vurarak “sivillere karşı savaşını sürdürdüğünü” belirtti.

Görüşmeler Kilitlemiş Durumda

Rusya-Ukrayna savaşında geçen haftalarda gündeme gelen ateşkes görüşmeleri ise kilitlenmiş durumda. Moskova, Kiev ve AB’li müttefiklerinin koşulsuz barış talebini reddetti. Ukrayna ise Rusya’nın taleplerini “ultimatom” olarak nitelendirerek, talepleri göz ardı etti.

Related Posts

Kraker satarken umudu büyüten kız: Mekke’de Sümeyye’nin hikâyesi

Gazeteci İbrahim Ethem Gören İttifak gazetesindeki bugünkü yazısında Mekke sokaklarında mendil satan Sümeyye’nin hikayesini köşesine taşıdı.

Silivri’de İmamoğlu’nu ziyaret eden Tanrıkulu, AKP’ye seslendi: Bu zulüm devam ettiği sürece ne ekonomi düzelir ne de AB algınız değişir!

Tanrıkulu, Silivri Cezaevi’nde Ekrem İmamoğlu ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu

Mehmet Murat Çalık için imza kampanyası

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın serbest bırakılması için memleketi Maçka’da imza kampanyası başlatıldı. Eski CHP Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk, Çalık’ın tutukluluk haline tepki göstererek “Cezaevleri yüksek stresli, izole ve tıbbi imkanların kısıtlı olduğu bir ortamdır” dedi.

AKP’ye kalesinde şok protesto

Konya’da “Mazlumlar İçin Vicdan Platformu” üyeleri AKP il başkanlık binası önünde basın açıklaması yaptı. Platform üyeleri, AKP iktidarının Gazze’de yaşanan zulme sessiz kaldığını belirterek duruma tepki gösterdi.

AKP MYK toplanıyor; işte gündemdeki konu başlıkları

AKP MYK toplanıyor; işte gündemdeki konu başlıkları

Sakaryaspor’dan Transfer Hamleleri

Sakaryaspor, Emre Demir ve Eren Erdoğan’ı kadrosuna katarken, iddialı bir sezon hedefliyor.