Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız kimdir; neden gözaltına alındı?

Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız Gözaltına Alındı

T24 Haber Merkezi

Mersin’in Akdeniz ilçesinin Belediye Başkanı olan Hoşyar Sarıyıldız, yerel seçimlerde DEM Parti’den aday olmuş ve seçilmişti. Ancak Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Kocapınar köyünde doğan Sarıyıldız, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından “Meclis üyelerine silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandası yapma suçları” sebebiyle gözaltına alındı.

DEM Partili Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve 5 belediye meclis üyesi de gözaltına alındı

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Akdeniz Belediye Eşbaşkanlarımız Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan ile Meclis üyelerimiz siyasi kumpasla gözaltına alındı. Mersin’in huzuru yine kayyumla bozulmaya çalışılıyor. Bu irade gaspı girişimini Mersin kabul etmeyecektir. Başta Mersin’in seçilmişleri olmak üzere tüm halkımızı, Akdeniz Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

Hoşyar Sarıyıldız Kimdir?

Hoşyar Sarıyıldız, 1991 yılında doğan ve 1994 yılında Mersin’e göç eden bir isimdir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Sarıyıldız, avukatlık yapmakta ve siyasi hayatında önemli görevler üstlenmektedir. İstanbul’da partisinin seçim komisyonlarında da aktif olarak yer almıştır.

Related Posts

CHP Bulut’tan Timur Soyakn’ın gözaltına alınmasına tepki: Muhalif hiçbir sese, gerçeklere tahammülleri kalmadı

CHP Bulut’tan Timur Soyakn’ın gözaltına alınmasına tepki: Muhalif hiçbir sese, gerçeklere tahammülleri kalmadı

TIR’da cesedi bulunmuştu: Kafasının kesildiği ortaya çıktı

Konya’nın Karapınar ilçesinde yanan TIR’da cesedi bulunan şoför Özcan Karakaya’nın, meslektaşı tarafından başından vurularak öldürüldüğü ve olayın kaza süsü verilerek gizlenmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

İmamoğlu’nda yangınlarla ilgili dikkat çeken paylaşım

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıkan orman yangınları ile mücadele eden İtfaiye ekiplerine dikkat çektiği bir paylaşım yaptı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’tan orman yangılarına ilişkin araştırma önergesi: ‘İktidarın özelleştirme hırsı İzmir’i cehenneme çevirdi’

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, son bir haftadır İzmir’i kasıp kavuran orman yangınlarıyla ilgili araştırma önergesi verdi. “Bu afet değil; iktidarın özelleştirme hırsı İzmir’i cehenneme çevirdi” diyen CHP’li vekil, Meclis’in olağanüstü bir şekilde toplanıp gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

İmamoğlu’ndan ‘enflasyon’ tepkisi

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından hükümete ekonomi üzerinden yüklendi.

Putin: Rusya’nın yeni markaları yüksek teknoloji sektöründe de faaliyet gösteriyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da şu anda aktif olarak ortaya çıkan yeni yerli markaların yüksek teknoloji sektörü de dahil olmak üzere çok çeşitli sektörlerde faaliyet gösterdiğini belirtti.