Erdoğan: En büyük eserimiz Terörsüz Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Birlik Olmuş, Terörsüz Türkiye’yi Gerçekleştireceğiz”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Türkiye Gençlik Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Bizi köken, kimlik, meşrep ve mezhep üzerinden ayrıştırmaya çalışanlara inat; bir olmuş, birlik olmuş, terörsüz Türkiye’yi sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. İşte o zaman ülkemizin önünde yepyeni bir sayfa açılacak. En büyük eserimiz terörsüz Türkiye” dedi.

Erdoğan’dan CHP’ye Sert Eleştiri

Erdoğan, konuşmasında CHP’yi de eleştirerek, “CHP zihniyeti, milletimizin mazisini sahiplenmek yerine, bu ülkenin tarihini 100 yılla sınırlandırdı. Geçmişe sırtımızı dönmemiz beklendi. En parlak dönemlerimiz yok sayıldı. Tek parti faşizmi döneminde yanlış politikalarla milletimiz tarihsiz hale getirilmek istendi. Değerlerimiz toplum hayatımızın dışına atılmak istendi. Elif baların suç aleti sayıldığı utanç verici yıllar yaşadık. Elimize tahta parçasıyla elif baların yazılıp verildiğini bilir misiniz? Kur’an kurslarının kapısına kilit vurulduğu döneme şahit olduk. Bizi ruh kökümüzden koparmak amacıyla her yolu denediler. Bu politikalarda belli ölçüde muvaffak da oldular.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Bu malum çevreler ‘Türk milletinin hamuru Müslümanlarla yoğrulmuştur’ dediğimiz için şahsımızı günlerce hedef aldılar. Tarihimize, köklerimize, kurucu değerlerimize sahip çıktığımız için bizi insafsızca eleştirdiler. Biraz tarih okusalar Türkiye Cumhuriyeti’nin imparatorluk çınarının taze bir şıvgını olduğunu anlayacaklar. Biraz tarih kitabı karıştırsalar şu hakikatleri görecekler: Adalet dendiğinde akla biz geldik. Asalet dendiğinde zihinlerde biz canlandık.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Biz bu ülkede yolcu değil hancıyız. Biz burada ev sahibiyiz, onlar on binlerce kilometre ötede onursuzca son nefeslerini verdiler.” dedi.

Terörsüz Türkiye ve Bölge İçin Kararlılık

Erdoğan, “Fitne siyaseti dönemi artık kapanmıştır. Kimse bizi bölemez. Terörün olmadığı, her köşesinde kardeşliğin olduğu iklimi inşallah hep birlikte tesis edeceğiz. Önümüzdeki dönemde önce Terörsüz Türkiye’ye ardından da Terörsüz bölgeye vasıl olacağız.” diyerek, gençlerin suç örgütlerinin, terör örgütlerinin ve çıkar şebekelerinin etkisine bırakılmayacağını vurguladı.

Related Posts

İstanbullulara müjde: Kabataş Transfer Merkezi açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kabataş Transfer Merkezi’nin 30 Ağustos’ta tam kapasiteyle açılması planlanıyor.

Bakü’den Erivan’a barış anlaşması için “paraflama” önerisi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri, Ermenistan’la görüşmelere işaret ederek, “Azerbaycan geçici araç olarak anlaşma metninin paraflanması önerisini getirdi” dedi.

Kayıp Elçi Anvers Bienali’nde Sergileniyor

Prof. Dr. Ahmet Albayrak’ın eseri, Anvers’te kamusal alanda sanatla buluşuyor.

Talas Belediyespor U17 Takımı Türkiye Finallerine Adını Yazdırdı

Talas Belediyespor U17 takımı, Elazığ’da gerçekleştirilen grup maçlarını başarıyla geçerek Türkiye Şampiyonası’nın son 4 takımı arasında yer aldı. Başkan Mustafa Yalçın, genç oyuncuların başarısını kutladı ve şampiyonluk hedeflerini vurguladı.

İsrail’in vahşeti sürüyor! Yardım girişi kısıtlandı, 4 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti

Filistin resmi ajansı WAFA’nın Gazze Şeridi’ndeki Aksa Şehitleri Hastanesi kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, 4 yaşındaki Rezzan Ebu Zahir, yetersiz beslenme ve açlıktan kaynaklanan komplikasyonlar sonucu yaşamını yitirdi. Türkiye’den İsrail’e …

Oxford zirvesine Abdullah Gül’ün eşi damga vurdu: Herkes çantasını konuştu!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Oxford Üniversitesi’nde Kral III. Charles’ın da katıldığı bir etkinlikteydi. Ancak etkinliğe damgasını vuran, eşi Hayrünnisa Gül’ün lüks çantası oldu.