Eski Milletvekili Lale Karabıyık’a Veda

Eski CHP Milletvekili Lale Karabıyık İçin Tören Düzenlendi

Eski CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, yumuşak doku kanseri tedavisi gördükten sonra hayatını kaybetti. Karabıyık için Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde bir tören düzenlendi. Törene, Karabıyık’ın ailesi, yakınları ve akademisyenler katıldı.

Tören sırasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptığı konuşmada, siyaset ve eğitim alanlarında önemli katkıları olan bir insanı kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını belirtti. Bozbey, Karabıyık’ın üniversiteye, öğrencilere ve ülkeye değer katan önemli bir isim olduğunu vurgulayarak rahmet diledi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz da Karabıyık’ın sadece başarılı bir akademisyen değil, aynı zamanda iyi bir insan olduğunu ifade etti. Yılmaz, Karabıyık’ın her zaman iyi niyetli bir şekilde yardımcı olduğunu ve çıkış yollarını gösterdiğini söyledi.

Törende ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Yasin Eryiğit, İşletme Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Özdemir ve diğer akademisyenler ile sevenleri konuşma yaptılar.

Lale Karabıyık’ın cenazesi Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından memleketi Bilecik’e defnedilmek üzere gönderildi. Cenaze namazına Karabıyık’ın yakınları, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Ferudun Yılmaz, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Related Posts

Gazze’de son 24 saatte 19 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte Gazze’de 19 kişinin açlıktan hayatını kaybettiğini duyurdu.

MİT Başkanı Kalın, AK Parti’yi Ziyaret Etti

İbrahim Kalın, AK Parti TBMM grubunda ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini görüştü, açıklama yok.

LGS Sınavında Görevden Uzaklaştırma

Bakan Tekin, LGS sırasında 29 kişinin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı, sınav güvenliği sağlandı.

Hindistan’da muson yağmurları 125 kişinin ölümüne yol açtı

Hindistan’ın Himaçal Pradeş eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel, heyelan ve bu afetlerin neden olduğu trafik kazalarında 125 kişi yaşamını yitirdi.

Trump, Afgan politikasında geri vites yaptı

ABD Başkanı Donald Trump, göçmen politikasında keskin bir değişikliğe giderek, yıllardır Birleşik Arap Emirlikleri’nde tutulan Afgan sığınmacıların Amerika’ya kabul edileceğini açıkladı. Bu karar, Trump’ın seçim kampanyasında sıkça dile getirdiği …

Ankara’da Tabanca Kazası: 1’i Ağır 2 Yaralı

Gölbaşı’ndaki düğünde tutukluk yapan tabancanın ateş alması sonucu 2 kişi yaralandı.