İran: ABD ile görüşmelerin devamı için Umman’ın açıklamasını bekliyoruz

İran ve ABD Arasındaki Müzakerelerin Durumu: İran’ın Beklentileri

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İran ile ABD arasındaki müzakerelerin devamı için Umman’ın açıklamasını beklediklerini ifade etti. Bekayi, Tahran’daki basın toplantısında ülkenin dış politika gündemi ve bölgesel gelişmeler hakkında gazetecilerin sorularını cevaplarken, ABD ile yapılacak müzakerelerin zamanının ve yerinin Umman tarafından koordine edildiğini vurguladı.

ABD’nin İran’a yönelik taleplerinin “çelişkili” olduğunu belirten Bekayi, “Amerikan yetkililerin çelişkili açıklamaları müzakereleri olumsuz etkiliyor. Ancak bizim ilkeli duruşumuz değişmiyor. ABD, İran’ın nükleer silahlardan kaçınması konusunda samimi ise birçok sorunun çözülebileceğini kabul etmelidir.” şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio‘nun İran’la ilgili açıklamalarını eleştiren Bekayi, Rubio’nun önerilerini yanıltıcı bulduklarını belirterek, “Nükleer silahların yayılmasının önlenmesi antlaşmasına üye bir ülke olarak, İran’ın barışçıl nükleer programını sürdürme hakkı saklıdır.” ifadelerini kullandı.

Yemen’deki Husilerin Filistin’e destek amacıyla İsrail’e yönelik saldırılarına ilişkin suçlamaları reddeden Bekayi, “İran, bölgede Husilerin vekili değildir. Bölgede güvensizlik ve kaosa yol açan tek güç İsrail’dir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarına da değinen Bekayi, “İsrail’in Suriye’ye karşı yürüttüğü saldırılar uluslararası toplumun dikkatini çekmeli ve bu konuda kararlı adımlar atılmalıdır. Siyonist rejim, Suriye’nin altyapısına zarar vererek ülkeyi parçalamayı hedefliyor.” dedi.

İran – ABD Müzakereleri

ABD’nin tek taraflı olarak çekildiği nükleer anlaşmadan bu yana İran ile devam eden müzakerelerde ilerleme kaydedildi. Umman üzerinden gerçekleşen görüşmelerin ardından Roma’da yapılan toplantının ardından müzakereler ertelenmiş durumda. İran, nükleer programını atom bombası üretmeyecek şekilde kısıtlamaya karşılık yaptırımların kaldırılmasını talep ederken, ABD’nin talepleri ise zaman içinde değişiklik göstermiştir.

Related Posts

Bir böcek yüzünden konser savaş alanına döndü

Beyoncé’nin Atlanta’daki Cowboy Carter turnesi kapsamında verdiği konserin ardından bir böcek yüzünden izdiham yaşandı.

Kilis’te doğalgaz borusu patladı

Kilis’te altyapı ve yol yapım çalışmaları sırasında doğal gaz borusu patladı.

Galatasaray’da beklenen ayrılık gerçekleşti: Fatih Terim döneminde gelmişti

Galatasaray’a Fatih Terim’in son döneminde Alexandru Cicaldau ile birlikte gelen Olimpiu Morutan’ın yeni takımı belli oldu.

Öğretmen Reyhan Erdoğmuş’un Cansız Bedeni Bulundu

Avcılar’da yaşayan kimya öğretmeni Reyhan Erdoğmuş evinde ölü bulundu. Cenazesi Adli Tıp’a kaldırıldı.

Kunqu Operası, UNESCO’dan Destek Aldı

Kunqu Opera sanatı, UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras olarak kabul edildi.

Bakanlıktan 4 il için sarı kodlu uyarı

İçişleri Bakanlığı, Kastamonu, Çankırı, Çorum ve Ankara’nın kuzeydoğusu için gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı. Vatandaşlardan sel, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olunması istendi.