İsrail algı peşinde: “Sürecin kazananı Araplar olacak”

Tel Aviv Yönetimi İran’ı Hedef Gösteriyor, Filistin’deki Sivil Kayıplar Göz Ardı Ediliyor

Tel Aviv yönetimi, Soroka Tıp Merkezi’ne yapılan saldırı üzerinden İran’ı suçlarken, Filistin’de devam eden sivil kayıpların göz ardı edilmesi dikkat çekiyor. İsrail’in Avusturya Büyükelçisi David Roet’in sığınakta olduğunu belirtmesi ve “Arap devletleri bu süreçten kazançlı çıkacak” açıklaması, Tel Aviv’in bölgesel bir fırsata dönüştürme amacını ortaya koyuyor.

Almanya’da büyüyen, İran kökenli siyasetçi Arye Sharuz Shalicar ise savaşın yedinci gününde süreci İsrail lehine yorumluyor. Shalicar’a göre, “Altı Gün Savaşı’ndan bu yana en büyük başarı” elde edildi. Ancak uzmanlar, bu açıklamanın İsrail’in askeri gücünü meşrulaştırma çabası olarak değerlendiriyor.

Shalicar, İran’ın çevresindeki direniş ağının kırıldığını, nükleer tesislerin hedef alındığını ve komuta kadrolarının etkisiz hale getirildiğini ileri sürüyor. Ancak bu iddialar, bölge halklarının acı çektiği yıkımı ve Gazze’nin içinde bulunduğu insani krizi gölgede bırakıyor.

İsrail’in yeni Arap devletleriyle ilişkilerini güçlendirme planları, Filistin halkı için endişe verici bir jeopolitik durumu işaret ediyor.

Related Posts

Bursa’da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ağır yaralı

Bursa’da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi ağır yaralandı.

SON DAKİKA: İmamoğlu’nun avukatı ifadeye çağrıldı

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan ifadeye çağrıldı.

Netanyahu’dan Trump’a teşekkür: Yanımızda duruyor

Netanyahu’dan Trump’a teşekkür: Yanımızda duruyor

Anne ve üç çocuğunun ölümüyle ilgili bilirkişi raporu tamamlandı

Diyarbakır’da, anne ve üç çocuğunun ölümüne yol açan 13 katlı binada çıkan yangına ilişkin bilirkişi ve itfaiye raporu tamamlandı.

Askeri törenle karşılanmıştı… AKP’li eski başkan sağlık müdürü oluyor

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü’ne AKP’li eski Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın’ın atanacağı öğrenildi. Özaydın, 2020’de bir jandarma karakolunda askeri törenle karşılanmış, görüntüler büyük tepki çekmişti. Yeni görev kararı, siyasi atama tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Başdanışman Erdoğan’a sevgiyi abarttı! ‘Sultanım’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Oktay Saral, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla tepkileri üzerine çekti.