OPEC+ üyesi 8 ülke temmuzda 411 bin varil üretim artışına gidecek

OPEC+ Ülkeleri Üretim Artışına Gidiyor

OPEC’ten yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan, Rusya, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Kazakistan, Cezayir ve Umman’dan oluşan 8 OPEC+ ülkesi, piyasa koşullarını değerlendirmek üzere çevrim içi bir toplantı gerçekleştirdi.

Küresel ekonomik görünümün istikrarlı olması ve düşük petrol stoklarının sağlıklı piyasa temellerine işaret etmesi nedeniyle, grup üretim artışının 5 Aralık 2024 tarihinde alınan karara dayandığını belirtti.

Buna göre, söz konusu ülkeler, 1 Nisan itibarıyla uyguladıkları günlük 2,2 milyon varillik gönüllü kesintileri kademeli ve esnek bir şekilde sonlandırarak, temmuzda bir önceki aya göre günlük 411 bin varil üretim artışına gitmeye karar verdi.

Açıklamada, günlük 411 bin varillik artışın, 3 aylık kademeli artışın bir parçası olduğu ve söz konusu artışların piyasa koşullarına bağlı olarak durdurulabileceği veya tersine çevrilebileceği vurgulandı.

Grubun ağustos ayı üretim seviyesini belirlemek için bir sonraki toplantısının 6 Temmuz’da yapılacağı belirtildi.

Related Posts

Kazada yeni aldığı aracın hava yastıkları patlamadı! Ünlü şirkete 5.5 Milyon TL’lik dava

Aydın’da bir şahıs sıfır kilometre aldığı 2024 model araçla yaptığı kaza sonucu hava yastıkları açılmayınca tüketici mahkemesine başvurup ünlü şirketten davacı oldu.

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla bir araya geldi: Kırgınlıklar azaldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Dolar ve euroda son durum ne? Piyasalarda gün ortası! (9 Temmuz 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,77 değer kazanarak 10.074,71 puana yükseldi.Dün 9.998,20 puandan kapanan BIST 100 endeksi, güne 10,29 puan artışla 10.008,49 puandan başladı. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki …

Türkiye’nin gıda devi iflasın eşiğinde

Türkiye genelinde 4 deposuyla faaliyet gösteren ve dünyanın birçok ülkesine meyve-sebze ihracatı gerçekleştiren Asya Fresh, yaşadığı mali sorunların ardından konkordato ilan etti.

Starbucks’ı satın alacaklar ortaya çıktı: Milyarlarca dolar önerdiler

Dünyanın en büyük kahve zincirlerinden olan Starbucks’a verilen teklif ortaya çıktı. Çin’deki operasyonunu satın almak isteyen grupların teklifi dudak uçuklattı.