Refah Sınır Kapısı’ndan, Mayıs 2024’ten beri ilk tıbbî tahliye bugün yapılacak

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail ordusunun kapalı tuttuğu Gazze’deki Refah Sınır Kapısı’ndan Mayıs 2024’ten bu yana ilk kez bugün tıbbî tahliyenin gerçekleştirileceğini bildirdi.

Ghebreyesus, bugün gerçekleştirilecek tahliye işlemine ilişkin sosyal medya platformu X’ten paylaşımda bulundu.

50 hastanın bugün Refah Sınır Kapısından tıbbi tahliyesinin gerçekleştirileceğinin duyurulmasını memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Ghebreyesus, “Bu, (19 Ocak’ta) ateşkesin başlamasından ve Mayıs 2024’te kapatılmasından bu yana Refah Sınır Kapısı’ndan ilk tıbbi tahliye olacak.” ifadesini kullandı.

Ghebreyesus, Gazze’de hala 12 ila 14 bin kişinin acil özel tıbbi bakıma ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, tüm olası rotalar üzerinden tıbbi tahliyelerin artırılması çağrısını yineledi.

İsrail ordusu, 8 ay sonra ilk kez sivil geçişlere kısmen açılacak olan Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı’ndan hazırlıkların tamamlanması için çekildiği bildirilmişti.

Refah Sınır Kapısı 7 Mayıs 2024’te kapatılmıştı

İsrail ordusu, Refah Sınır Kapısı’nı 7 Mayıs 2024’te işgal etmişti.

Gazze’nin dış dünyaya açılan tek sınır kapısı olan Refah, o tarihten bu yana geçişlere kapalıydı.

İsrail ile Hamas arasında 19 Ocak’ta varılan ateşkes anlaşmasının maddeleri arasında Refah Sınır Kapısı’nın yeniden geçişlere açılması da yer alıyordu. (AA)

Related Posts

2 çocuk babası evinde ölü bulundu

Eskişehir’de yakınlarının haber alamadığı 2 çocuk babası Ziya Yılmaz (43) evinde ölü bulundu.

İsmailağa’nın açılışına AKP’liler akın etti! Soylu o isimle yan yana oturup kime mesaj verdi?

Trabzon’un Of ilçesinde, İsmailağa Cemaati’nin düzenlediği dergah açılışına, AKP’li siyasetçiler akın etti. Uzun süredir sessizliğini koruyan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da safların en önlerinde yer aldı. Cübbeli Ahmet Hoca’yla “şeyhlik” rekabetinde olduğu bilinen Salih Topçu ile yan yana oturan Soylu’nun ne mesaj vermek istediği merak konusu oldu.

CHP 81 il başkanından ortak açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e soruşturma açılmasının ardından CHP 81 İl Başkanı ortak bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada “PM Üyemizi tutukladınız, partimizin en üst organına saldırdınız unutmayacağız. Genel Başkanımızı susturacaklarını düşünüyorlar. Yanıldıklarını görecekler” ifadeleri kullanıldı

Önce birbirlerine; sonra insanlara saldırdılar: Üçü ağır 24 yaralı

Fransa’nın güneyindeki Aurillac kasabası sabah saatlerinde ender rastlanan bir olaya sahne oldu. Asya tipi eşek arıları ile bal arıları arasındaki mücadele, insanları vurdu. Üçü ağır olmak üzere 24 kişi yaralandı.

Soykırım kurbanları 30 yıl sonra defnedilecek

Bosna Hersek’te 1992-1995’teki savaşta yaşanan ve “Avrupa’da 2. Dünya Savaşı’nın ardından görülen en büyük insanlık trajedisi” olarak nitelendirilen Srebrenitsa Soykırımı’nda Sırp güçlerince öldürülen ve kemik kalıntılarına yıllar sonra ulaşılan …

Teksas’ta can kaybı artıyor

Texas’ın merkezinde yaşanan ani sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı, 15’i çocuk olmak üzere 67’ye yükseldi. Kayıpların bulunması için yoğun arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.