Samsun’da Afet Müdahale Planı Toplantısı Düzenlendi

Samsun’da Afet Müdahale Planı Toplantısı Gerçekleştirildi

Samsun’da Afet Müdahale Planı Toplantısı, ilgili kamu kurumları ve basın meslek kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı, Samsun Valiliği Toplantı Salonu’nda Vali Yardımcısı Emin Çolak başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıda, Yerel Düzey Afet İletişim Grubu Operasyonel Planı çerçevesinde, il afet müdahale sistemi içinde yer alan ana ve destek çözüm ortaklarının görev ve sorumlulukları ele alındı. Ayrıca, afet-acil durum anında etkin koordinasyon için gerekli olan afet gruplarının teşkilini, ekipman ve insan kaynakları kapasitesinin mevcut durumunu ve kapasitesini içeren konular ele alındı.

Yapılan sunumda, afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak çalışma grupları ve koordinasyon birimlerinin rolleri ve sorumluluklarının tanımlandığı belirtildi. Bunun yanı sıra, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerinin belirlenmesi ve yaşanabilecek her tür ve ölçekte afet ve acil durumlarda iletişimin yürütülmesi hedeflendi.

Toplantıya, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Harun Uysal, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Süleyman Yiğit, kamu kurumlarının temsilcileri, ajanslar, yerel gazeteler ile basın meslek kuruluşları temsilcileri katıldı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Fatih Mehmet Kürkçü – Güncel

Related Posts

Uzmanı uyardı: D vitamininin yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Medicana Sağlık Grubu İç Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Semiha Ayaydın Kaplan, koronavirüs dönemi sonrasında özellikle de bağışıklığını güçlendirmek için doktor tavsiyesi olmadan D vitamini kullanımında meydana gelen artış hala devam ettiğini söyledi. Dr. Ayaydın Kaplan, “Her vitaminin fazlası zarar. D vitamini eksikliği ciddi bir sağlık sorunu olsa da bilinçsiz ve aşırı kullanımı böbrek ve kalp sağlığı başta olmak üzere pek çok riski beraberinde getirebiliyor” dedi.

Memorial Sağlık Grubu’nun 12. Hastanesi Bodrum’da Açılıyor

Memorial Sağlık Grubu, 25 yıllık tecrübesini Bodrum’a taşıyarak bölgenin sağlık altyapısına stratejik bir yatırım yaptı.

Küresel ısınma kadınlarda kanser riskini artırıyor

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yapılan araştırma, küresel ısınmanın meme, yumurtalık, rahim ve rahim ağzı kanseri vakalarını ve kanser kaynaklı ölümleri artırdığını ortaya koydu. Uzmanlar, sıcaklık artışının özellikle kadınları daha savunmasız hale getirdiğine dikkat çekiyor.

Mısır’da bir ilk: Yaşam Boyu Başarı Ödülü Haberal’a verildi

Prof. Dr. Mehmet Haberal Mısır’da ilk kez bir bilim insanına verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Her yaşın hastalığı! Kabızlığa karşı en etkili silah: Su, lif ve hareket

Zor ve sert dışkılama, tam boşaltım sağlanamaması gibi durumların da kabızlık olarak tanımlanabileceğini ifade eden Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, kabızlığın nedenlerini ve risk faktörlerini açıklayarak, beslenme ve günlük rutin değişiklikleriyle nasıl önlenebileceği hakkında bilgi verdi.

Uzmanı uyardı: Glütensiz ürünleri yerken bir kez daha düşünün!

Uzman Diyetisyen Sedef Aksu, glütensiz besinlerin bilinçsizce tüketilmesinin kilo alımına yol açabileceğini belirtti. Özellikle işlenmiş glütensiz ürünler konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.