Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

İzmir’de Özel Gereksinimli Bireyler İçin Eğitim Programı Başarıyla Tamamlandı

İzmir’de düzenlenen özel gereksinimli bireyler için eğitim programı başarıyla sona erdi. Üç gün süren eğitim, özel gereksinimli bireylerin hayata entegrasyonu konusundaki önemli bir adımı temsil etti.

Uzman Eğitmenlerin Katılımıyla Gerçekleştirilen Eğitim Programı

İzmir Yaşam Boyu Destek Akademisi tarafından düzenlenen eğitim programına, çeşitli alanlarda uzmanlaşmış eğitmenler katıldı. Programın eğitim direktörü Tolga Nasuh Aran liderliğinde gerçekleşen eğitime, alanlarında uzman isimler de katkı sağladı.

Eğitim İçeriği ve Detayları

Eğitim programı kapsamında özel gereksinimli bireylerin tanımlanması, temel psikoloji kavramları, yasalar ve yönetmelikler, beslenme, ruh sağlığı, vaka örnekleri, engel türleri, BEP hazırlama, davranış analizi, sosyal aktiviteler, aile eğitimi, özel eğitim teknikleri gibi önemli konular ele alındı.

Sertifika ve İstihdam Olanakları

Eğitim programını başarıyla tamamlayan adaylar, yapılacak sınav sonrasında e-devlet onaylı sertifikalarını alacaklar. Bunun ardından, adayların istihdam edilmesine yönelik destek sağlanacak. İzmir Yaşam Boyu Destek Akademisi, önümüzdeki dönemde farklı alanlarda eğitimlere devam edileceğini ve toplumun çeşitli ihtiyaçlarına yönelik önemli projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

Kaynak: BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Related Posts

Küresel ısınma kadınlarda kanser riskini artırıyor

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yapılan araştırma, küresel ısınmanın meme, yumurtalık, rahim ve rahim ağzı kanseri vakalarını ve kanser kaynaklı ölümleri artırdığını ortaya koydu. Uzmanlar, sıcaklık artışının özellikle kadınları daha savunmasız hale getirdiğine dikkat çekiyor.

Mısır’da bir ilk: Yaşam Boyu Başarı Ödülü Haberal’a verildi

Prof. Dr. Mehmet Haberal Mısır’da ilk kez bir bilim insanına verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Her yaşın hastalığı! Kabızlığa karşı en etkili silah: Su, lif ve hareket

Zor ve sert dışkılama, tam boşaltım sağlanamaması gibi durumların da kabızlık olarak tanımlanabileceğini ifade eden Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, kabızlığın nedenlerini ve risk faktörlerini açıklayarak, beslenme ve günlük rutin değişiklikleriyle nasıl önlenebileceği hakkında bilgi verdi.

Uzmanı uyardı: Glütensiz ürünleri yerken bir kez daha düşünün!

Uzman Diyetisyen Sedef Aksu, glütensiz besinlerin bilinçsizce tüketilmesinin kilo alımına yol açabileceğini belirtti. Özellikle işlenmiş glütensiz ürünler konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlıyor

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında çalışmalar yürüten Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.

Uzmanı uyardı: ‘Kanser tedavisinde bitkisel kürlere dikkat’

Bilimsel dayanağı olmayan ürünlerin hastalara zarar verebileceğine dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Akosman, “Bazı bitkisel kürler karaciğer enzimlerini etkileyerek ilaçların metabolizmasını değiştirebilir, hatta bazı vakalarda hayati riskler oluşturabilmektedir. Bugüne kadar bitkisel kürlerin kanseri tedavi ettiğine dair bilimsel olarak kanıtlanmış hiçbir klinik veri bulunmamaktadır. Bitkisel ürünler yanlış zamanda ve dozda kullanıldığında faydadan çok zarar getirebilir. Bu nedenle onkoloji hekimiyle iş birliği içinde olunması hayati önem taşır” dedi.